На једном далеком острву пристигли су два брата која су њиме завладали поставши моћни краљеви. Међутим, сваке године почетком маја над острвом се чуо застрашујући крик невероватне моћи, који је био толико страшан да је воду, земљу, дрвеће и животиње учинио неродним. То су се на југу острва црвени и бели змај борили стварајући огромну буку.

Следећи мудре савете чаробњака краљеви су наредили да се ископа велика рупа и напуни медом. Када су се змајеви, кусајући овај мамац, напили и заспали, њихова тела су умотана у платно, а јама затрпана земљом. После тога острво је било релативно мирно.

Много година касније на овом месту је један други краљ решио да изгради свој замак. Међутим, сваке ноћи, кад би краљевски зидари положили своје алате, и вратили се сутрадан, они би нестали, а њихови пажљиво израђени зидови би пали, док се замак урушавао.

И тако то је трајало, из дана у дан, све док краљ није био приморан да затражи помоћ чаробњака. Он је саветовао да земља треба да буде попрскана крвљу детета који нема природног оца.

Потрага је кренула и пронађено је дете које је припремано за жртву. Али то није било обично дете, већ дете-чаробњак, које је уверавало краља да два змаја спавају испод језера у планини, и да су они ти који уништавају темеље његовог замка.

Краљ је наредио својим радницима да дубоко продру у планину, и они су као што је било речено, открили подземно језеро. Језеро је било исушено, а црвени и бели змај који су спавали на његовом дну су се пробудили и поново почели да се боре.

У почетку је бели змај био у предности, док је црвени био у лошијој позицији, али је тада дошао краљ и супротставио се белом змају. На крају је бели змај побегао, а црвени змај се тихо вратио у своју пећину.

Дворац је коначно изграђен, а црвени змај који спава испод њега постао је симбол овог краљевства…

Њихова борба представља борбу два универзална принципа, а победа црвеног змаја над белим је победа Духа над Материјом, победа Небеског краљевства над оним Земаљским!