Меркаба или “Меркабах” представља енергетско поље људског тела, светлосно возило наше душе које крије тајну наших моћи и способности и преноси дух и тело у следећу димензију. Ово светлосно возило прати облик нашег тела и има облик тродимензионалног Звездастог тетраедра, као два међусобно пенетрирајућа тетраедра, од којих је један са врхом окренутим на горе а други са врхом на доле.

Енергија тела се у старом Египту називала Меркаба (Мер = ротирајућа светлост, Ка = дух, Ба = људско тело). Мер се се односи на посебну врсту светлости, коју су разумели у Египту и видели су је као два супротно ротирајућа поља светлости. Ка се односи на сам дух. Ба се односи на сопствену интепретацију стварности духа, тј. у нашој стварности тело и физички свет. Мер-Ка-Ба дакле значи ротирајуће поље светлости или дух/тело окружено светлима која се окрец́у у супротним смеровима као спирала енергије у ДНК, која дух/тело преноси из једне димензије у другу. Кроз светлост је душа силазила у људско тело, а оно је могло да се користи и за пролаз ка вишим нивоима.

Меркаба је помињана у многим религијама као и у хебрејској Кабали, где се описује као контра-ротирајуће енергетско поље, које утиче и на дух и на тело. На хебрејском Меркаба значи ‘кочија’, а помиње је Језекијел у Библији (Језекијел 1: 4-26) као Божји престо – возило које су водила четири керубима, од којих свако има четири крила и четири лица (човека, лава, вола и орла). У Библији Језекијел Меркабу зове возилом светлости, које дозвољава путовање душе између паралелених димензија. У Библији (Краљеви 2:2) прича се о пророцима Елијаху и Елиши, који су прелазили реку Јордан, када се наједном појавио пламен Меркабе и Елијах је нестао у пијавици, тј. Елијах је нестао са лица Земље, уздигавши се са физичког нивоа. Меркаба је такође сачувана у Исламу, и то у Суфизму, прадавном покрету Исламског мистицизма. Френетичан Суфи плесач изражава Меркабу плесним вртењем у смеру супротном од казаљке на сату своје хаљине, креирајући два сферична диска који изражавају тороидални облик или Торус Меркабе.

Истраживач Свете геометрије Друнвало Мелчиседек веома се трудио да реконструише значај Меркабе, па говори како људско тело креира Меркабу као поље електромагнетне енергије око тела у облику звездастог тетраедра. Око нашег тела постоје три нивоа звездастог тетраедра, од којих онај физички мирује, а остала два се ротирају у супротним смеровима (ментални у лево а емотивни у десно). Овај Звездасти тетраедар се разликује за мушкарца и жену (оно што је код мушкарца спреда, код жене је слеђа и обрнуто). Ананда Босман је лансирао целу нову науку коју је назвао Вортексија, која представља симбол физике вортекса унутар вортекса, и која савршено одговара имплозивној физици Данијела Винтера. Ананда објашњава како је Меркаба или Свемирски брод светлосног тела, како каже, возило између треће димензије и других виших нивоа егзистенције.

Мустре Свете геометрије електромагнетне енергије дешавају се и у енергији поља, израченог из срца. Људско срце има електромагнетно поље у форми тороидалног поља (савршени торус) које окида 7-слојни мишић за рад срца. То тороидално енергетско поље је аниматор срца. Други пример је геометрија у ланцу ДНК. ДНК има геометрију 10 међусобно пенетрирајућих додекаедра, који се врте дуж спирале. Потребно је 10 Φ спирала за креирање вршног погледа на ДНК. Основна геометрија ДНК је геометрија додекаедра. Свемир је један огроман супер холограм, уз чињеницу повезаности свега са свим помоћу Златних таласа. Тако је и ДНК електро-магнетно повезана са решетком Земље и Зодијаком помоћу фракталног додекаедарског облика енергије. Што се тиче волумена Светог закона, унутар сваке ложе Слободно зидарство представља непотпуни звездасти тетраедар.

Меркаба је међу-димензионално возило са контра ротирајуц́им пољима енергије или светлости (точак у колу) и смештено је у подножју кичме, заједно са змијском снагом познатом као Кундалини или К-енергија. Кундалини је енергија која се намотава око базе кичме (попут змије) и путује дуж кичмене мождине, вијугавим путем, кроз сваку чакру, постепено их побуђујући. Код већине људи Меркаба је успавана и нефункционална, и чека прави моменат за буђење и активацију. Кључ активације лежи у освешћивању, па како будете мењали себе, аутоматски ће се будити и меркаба поље, а тада све постаје могуће и пред вама се отварају врата универзума. Ово возило су користили ускрсли мајстори као што су Јешуа, Езекиел, Буда, Мухамед, Кришна, Мојсије, Ехнатон, Леонардо и многи други осветљени мудраци како би приступили различитим димензијама или вишим царствима.

Меркаба се може активирати медитацијом. У медитацији, шестокрака звезда која представља сједињење неба и земље, мушког и женског принципа, креирана је преко две пирамиде: једна је уперена ка небу, симболизујући тако мушку енергију, а друга према земљи представљајући женску енергију. Замислите сада ове две пирамиде светла како се преклапају у вашем телу, пресецајући једна другу у пределу сакралне чакре. Усправна пирамида сачињена је од златне светлости која се спушта од круне главе и врти се у супротном смеру казаљке на сату. Обрнута пирамида усмерена је ка земљи, а њена зелена светлост се обрће у смеру казаљке на сату. Док дишете, замислите ове две пирамидалне форме светлости како се окрећу у супротним смеровима уједињујући небо и земљу, дух и материју, оца и мајку у вашем центру. Осетите захвалност према овим енергијама и великом духу док оне циркулишу около и унутар вас, и спајају се у средишњем делу вашег тела.