Мит о колективном спасењу путем система показао се погрешним. Проласком времена, и најприроднији и најбоље организован систем се брзо распада ако нема подршку часних и моралних људи, једном речју: Добрих људи на добром гласу.

Није нам потребан тријумф ове или оне фракције или политичке, социјалне и религијске секте. Потребни су нам добри људи на добром гласу и да се тако препознатим људима, допусти да преузму највеће одговорности на свим пољима. Ако би се то урадило, они би се прихватили тога, али не због амбиције, већ због духа племенитости и солидарности.

Ако је, према Платону, добар обућар дужан да израђује добре ципеле за све, добар кројач одећу за све итд; онај ко води самога себе, ко влада самим собом, својим страстима и исправља своје идеје снагом воље, најспособнији је да примени оно што је његова предност на све чланове свог друштва. Ако подупремо добре људе на добром гласу и обезбедимо им све нужне алате, они могу интегрисати било који облик закона и власти, јер ће свака власт у њиховим рукама бити ефикасна.

Ако је добар човек на добром гласу на челу неке религије, која год она била, он ће у верницима пробудити Божију присутност јер ће сви увидети да се она у њему одражава и да је управо могућа. Ако се добар човек на добром гласу посвети уметности, науци или било којој другој делатности, он ће је осветлети својом властитом добротом при чему неће бити важан пут који изабере, јер ће у својој доброти увек изабирати најбоље.

Потребно је да се освести да самим преласком из 20. у 21. век, неће нестати расизми, прогони, преваре, незаконита богаћења, геноциди… Потребна је промена „изнутра“, езотеријски, како би контаминирајуће машине система уступиле место добрим људима. Потребно их је пронаћи, указати на њих и подржати их.

За човека нема већег непријатеља од другог човека, ако је тај лош, ни бољег пријатеља и помоћи од другог човека, ако је тај добар. Зато, будимо храбри и започнимо да бацамо у кош историјских отпадака поражавајуће системе који владају нама да би изнад њихових рушевина могао да се подигне Нови Храм којим корача тај Нови Човек, чија главна особина јесте – да је добар човек на добром гласу.