Иако је могао да се прослави да се бринуо да комерцијализује своје знање, преферирао је дружење Бога пред поштовањем људи.

 1. Много се говори о усамљеној мудрости и о томе колико трагалац за истином постаје ходочасник који лута од звезде до звезде. За незналице, мудар човек је усамљен јер борави у далеким висинама ума. Али сам мудар човек се не осец́а усамљено. Мудрост га приближава животу и ближе срцу света него што глуп човек икада може бити. Мудрац који гледа у свемир не види празнину, вец́ простор пун живота, истине и закона.
 2. Према Светом писму, дух је неуништив, али је душа уништива. Очигледно је да они нису синоним. Јасно је речено да „душа која греши, умире“, али „ће се дух вратити Богу који га је дао“.
 3. Свака особа мора открити сопствену животну филозофију и није фер или исправно наметати своје кодове другима. Али је наша одговорност да са другима делимо искуства која могу имати заједничку вредност.
 4. Ми смо Бог атома који чине нас саме, али смо и атоми Бога који чини Универзум.
 5. Из света можемо да побегнемо само ако напустимо свет. Смрт може да узме човека од света, али само мудрост може да узме свет од човека.
 6. Све док је људско биће опседнуто световношћу, трпеће од кармичких последица лажних верности. Када се, међутим, светост преобрази у духовну целовитост, он је слободан, иако још увек физички станује међу овоземаљским стварима.
 7. Бог је најбоље дефинисан као прва манифестација Бесконачног постојања, ограничење Бесконачности.
 8. Искреност је драгуљ непроцењиве вредности, а силе зла имају малу моћ над животом верном принципу.
 9. Симболика је језик Мистерија. Мушкарци су помоћу симбола настојали да међусобно пренесу оне мисли које превазилазе језичка ограничења.
 10. Сузбити побуну значи задржати статус кво, услов који веже смртно створење у стању интелектуалног или физичког ропства. Али немогуће је везати човека само робовањем сопственом телу. Ум се такође мора држати, а да би се то постигло, страх је општеприхваћено оружје. Обичан човек се мора бојати живота, бојати се смрти, бојати се Бога, бојати се Ђавола, а највише се мора бојати надмоћника, власника своје судбине.
 11. Живети у свету без свесног значења света је попут лутања по великој библиотеци без додиривања књига.
 12. У телу човека постоје два сјајна система: дрво живота, које је артерија са коренима у срцу, и дрво спознаје добра и зла, тј. нервни систем, који има своје корене у мозгу. Ова два „стабла“ су физичка манифестација компликоване мреже разгранатих енергетских струја у аури и надфизичком телу.
 13. Симболику треба вратити у структуру светског образовања. Млади више нису позвани да траже скривене истине, динамичне и вечне, закључане у облицима и понашању живих бића.
 14. Очигледно је да је материјализам имао потпуну контролу над економском структуром, чији је крајњи циљ био да појединац постане део система који пружа економску сигурност на штету људске душе, ума и тела.
 15. Постоји пуно нивоа живота које не можемо видети и знати, али који сигурно постоје. Постоји виши свет, довољно простран да обухвата бесмртност… Наша духовна природа припада овом вишем свету … Ако је смрт наизглед спољашња чињеница, бесмртност је унутрашња сигурност.
 16. Данас у свету постоји већ хиљадама година, тело просветљених људи уједињено у оно што би се могло назвати, Редом потраге. Састоји се од оних чија су интелектуална и духовна схватања открила да цивилизација има тајну Судбину … Исход те ‘тајне судбине’ је светски поредак којим влада краљ са натприродним моћима [антихрист]. Овај краљ је био поријеклом из божанске расе, то јест, припадао је реду просветљених; за оне који дођу у стање мудрости тада припадају породици човека савршених за хероје.
 17. Незнање из незнања је, дакле, самозадовољно стање несвесности у коме човек, не знајући ништа изван ограниченог подручја својих физичких чула, безобразно изјављује да нема више шта да се зна!
 18. Мудрост је стање свести а не став ума. Мудрост је то стање постојања у којем се појединац нашао кад реализација измисли и преобрази све ставове и мишљења. Мудар човек је онај који је доживео мудрост, а мудрост је у том смислу мистично искуство.
 19. Какав племенитији однос од пријатељства? Који племенити комплимент може човеку даровати осим пријатељства? Везе и везе у животу које познајемо лако се прекидају, али кроз вечност остаје једна веза – веза заједништва – заједништво атома, звездане прашине у свом бескрајном лету, сунца и светова, богова и људи. Стиснуте руке другарства уједињују се у вечну везу – заједништво духа.